Diàriament ens bombardegen amb informació, mitjançant medis de comunicació diferents. Alhora, nosaltres comuniquem constantment què fem, què opinem, què sentim... Tot gràcies a les xarxes socials, de les quals la majoria de la població forma part. Aquest ús habitual de mitjans per expressar-nos, ha suposat un canvi en l'evolució de la societat i, conseqüentment, en la manera de pensar i actuar de les persones.
Tot i el gran nombre d'avantatges que comporta estar en una interacció constant amb la resta de la comunitat internauta, som realment conscients de la informació que transmetem?
No només compartim fotos de l'estiu amb els nostres companys de viatge al Facebook, sinó que ho fem amb tots els nostres contactes, i no sempre volem que tothom sigui coneixedor d'aquest tipus d'esdeveniments. Si bé és cert que podem controlar la privacitat d'allò que mostrem, la majoria de vegades no volem dedicar el temps suficient a decidir qui ho veurà i qui no. I ja no parlem d'aquells usuaris amb males intencions que podrien manejar la nostra informació per al seu benefici, i perjudicar-nos a nosaltres.
En definitiva, la xarxa no es diu xarxa perquè sí, és una interrelació
de informació. Per tant, hem de ser conscients que tot allò que
nosaltres hi mostrem podrà ser vist i utilitzat per altres persones.
En aquest vídeo es sintetitzen els conceptes principals de l'entrada, i expressa més exemples: