divendres, 28 de setembre del 2012

Un Boom de noves tecnologies que podria explotar.


Diàriament ens bombardegen amb informació, mitjançant medis de comunicació diferents. Alhora, nosaltres comuniquem constantment què fem, què opinem, què sentim... Tot gràcies a les xarxes socials, de les quals la majoria de la població forma part. Aquest ús habitual de mitjans per expressar-nos, ha suposat un canvi en l'evolució de la societat i, conseqüentment, en la manera de pensar i actuar de les persones.

Tot i el gran nombre d'avantatges que comporta estar en una interacció constant amb la resta de la comunitat internauta, som realment conscients de la informació que transmetem?
No només compartim fotos de l'estiu amb els nostres companys de viatge al Facebook, sinó que ho fem amb tots els nostres contactes, i no sempre volem que tothom sigui coneixedor d'aquest tipus d'esdeveniments. Si bé és cert que podem controlar la privacitat d'allò que mostrem, la majoria de vegades no volem dedicar el temps suficient a decidir qui ho veurà i qui no. I ja no parlem d'aquells usuaris amb males intencions que podrien manejar la nostra informació per al seu benefici, i perjudicar-nos a nosaltres.

En definitiva, la xarxa no es diu xarxa perquè sí, és una interrelació de informació. Per tant, hem de ser conscients que tot allò que nosaltres hi mostrem podrà ser vist i utilitzat per altres persones. 

En aquest vídeo es sintetitzen els conceptes principals de l'entrada, i expressa més exemples:



Una nova eina que revoluciona el món educatiu: les PDI.

Fa uns anys ningú es podia imaginar que la simple pissarra verda on el mestre escrivia tot allò que els alumnes apreniem es podria substituir per una d'interactiva, divertida i pràctica.

Estem partlant de la nova SMART Notebook. Aquesta nova eina presenta un ampli ventall d'avantatges tant per el docent com l'alumne o receptor.

Les PDI (pissares digitals interactives), proporcionen al mestre una major comoditat i qualitat a l'hora de presentar la matèria que es vol exposar. Ens permet unir tot tipus de formats, és a dir, podem adjuntar imatges, so, vídeos, text i fins i tot manipular-los.
Totes aquestes activitats les podem dur a terme fàcilment amb l'ajuda d'un llapis electrònic, amb el dit o qualsevol objecte que es desitgi.

Les PDI obren a un nou món on aprendre es converteix en una aventura divertida pels alumnes, ja que, gràcies a la seva interectivitat crea un atmòsfera educativa on nen i professor gaudeixen i comparteixen valors.

Altres complements que podem trobar en aquesta nova eina són entre d'altres, jocs, activitats de totes les matèries, calendari, rellotge, emoticons, música, graelles i jugar amb el factor sorpresa, provocant una alta motivació a l'alumne.

Podem concloure que les PDI provocaran un abans i un després en l'àmbit de l'educació.