dissabte, 27 d’octubre del 2012

COM PENJAR UNA ACTIVITAT JCLIC AL NOSTRE BLOC?

 Després de moltes hores d'investigació vam descobrir com penjar la nostra activitat JClic al bloc. Com no és un procés fàcil hem decidit explicar-vos els passos a seguir per tal d'aconseguir-ho:

 1- En primer lloc ens hem de registrar a http://www.dropbox.com

 2- Un cop registrats trobem el primer problema: només els comptes creats des de ja fa un temps poden crear carpetes públiques, tots els comptes que es creen nous no tenen l'opció de crear carpeta pública. La solució per als comptes nous és la següent:

 3- Anar a l’enllaç: http://www.dropbox.com/enable_public_folder (Et permet crear una carpeta pública)
 4- Una vegada has creat la carpeta pública has de penjar-hi el teu fitxer .zip amb l’activitat JClic.
 5- Quan s’hagi penjat el fitxer cliques a sobre del nom i a dalt et surt l’opció “copiar enlace público”, el copies.

 6- Havent fet aquests passos a Dropbox has d’anar al teu blog i crear una nova entrada. Has de seguir els següents passos:

 7- Crear una entrada. Anar a l’apartat “HTML” d’aquesta i copiar el següent codi:

<script language="JavaScript" src="http://clic.xtec.net/dist/jclic/jclicplugin.js
" type="text/javascript"></script><br /><script language="JavaScript">var jclic = "http://dl.dropbox.com/u/115989171/coneixelmondef.jclic.zip
";setJarBase('http://clic.xtec.net/dist/jclic
');writePlugin(jclic, '620', '460')</script><br />


 8- Quan hagis copiat el codi has de canviar el que està en negreta per l’adreça pública que has copiat anteriorment a Dropbox. Fent aquests passos aconsegueixes penjar l’activitat al teu bloc. 

dijous, 25 d’octubre del 2012

Creació d'un objecte d'aprenentatge: Activitat JClic - Coneix el món


Fa temps que els professors poden crear objectes d’aprenentatge mitjançant el Clic. Com tot, però, és una eina que ha anat evolucionant al llarg del temps. Hem passat de Clic 3.0 a JClic.

Viatjant enrere en el temps podem recordar els moments en que treballavem amb el Clic 3.0. Deixar els llibres de banda per poder aplicar els coneixements adquirits en un programa informàtic era una experiència força enriquidora i divertida alhora. Per aquest motiu hem decidit crear un objecte d’aprenentatge similar als que treballavem a l’escola.

No sabíem ben bé sobre què fer-ho, per aquesta raó vam decidir investigar entre les activitats JClic ja creades i vam veure que no n’hi havia moltes que tractéssin el tema dels continents del món. Tanmateix, vam decidir fer-ho sobre aquest tema perquè creiem que és important que els nens coneguin el món on viuen.

Cal dir que l’activitat que us presentem ha estat creada des de 0 per nosaltres, cosa que ha suposat un gran esforç per part nostra al no dominar el programa. A continuació us mostrem les característiques de l’activitat i l’enllaç per a que pugueu practicar amb ella:

-Títol: CONEIX EL MÓN
-Nivell educatiu: primària (cicle superior)
-Idioma: català
-Àrea: ciències socials, geografia
-Nom dels autors/es, centre educatiu i localitat: Elena Bernabeu, Laia Carretero, Adriana Raya i Mireia Roca / Universitat Rovira i Virgili, Tarragona.
-Descripció del contingut de les activitats: Coneixes el món on vius? Coneixes els continents que el formen? Les següents activitats t’ajudaran a conèixer diferents característiques sobre els continets que formen el món: Europa, Àsia, Amèrica, Oceania i Antàrtida.


LOMQE: Nova llei a l'educació


Actualment les lleis que regulen l'educació estan sotmeses a una renovació constant. L'última llei publicada és la LOMQE (Llei Orgànica per la Millora de la Qualitat Educativa).

No és res més que una millora de la llei que hi havia establerta anteriorment, la LOE (2006). Els principals objectius d'aquesta millora són: reforçar llengua i matemàtiques i suprimir l'assignatura d'educació per la ciutadania.

 Tanmateix, la recent llei suposa més canvis:

   - L'ESO s'obtindrà després de superar una avaluació final amb diferents proves per accedir a Batxillerat o FP.

   - Es suprimeix el batxillerat artístic, queda reduït a 5 vies. A més, desapareix la selectivitat i es substitueix per una avaluació final nacional.

   - Pel que fa als alumnes de primària, aquests hauran de passar una avaluació a 3r per la detecció precoç de dificultats de comunicació lingüística i matemàtiques i una a 6è amb caràcter informatiu i orientador. Servirà per comprovar si han assolit les competències i objectius de l'etapa i la viabilitat de trànsit a l'ESO.

   - Més poder per al govern central a l'hora de decidir els continguts, un 65% de la decisió caurà sobre aquest.


dilluns, 22 d’octubre del 2012

“Espero que la història de la meva filla serveixi per salvar mil vides”.


Avui creiem oportú dedicar la nostra entrada del bloc a Amanda Todd, un cas molt recent de cyberbullying. Amanda Todd va ser víctima de ciberassetjament en silenci durant tres anys, i recentment, amb l'edat de 15 anys, ha comès el seu suïcidi.

El que pretenem és intentar conscienciar a la gent, sobretot a les persones més joves de la societat a fer un ús adequat d’internet. Internet és una plataforma immensa on podem trobar molta quantitat d’informació que ens pot servir d’ajuda. Però alhora, es pot convertir en una arma de destrucció. 

Internet és molt ampli i no sabem què ens podem trobar, així que hem de mantindre els ulls ben oberts. Al món virtual no tot resulta ser el què sembla. No sabem qui s’amaga darrere d’una pantalla, ni coneixem el rostre ni la identitat que hi ha darrere d’un simple “nickname”.

Pels joves internet és diversió i forma part de les seves vides diàries. Hem d’estar alerta i vigilar el que fem i amb qui parlem. El nostre consell és que si alguna vegada us molesten o us assetgen, no dubteu en explicar-ho a algú, en denunciar-ho, no us quedeu callats.

El cyberbulliyng és un fenòmen que va en creixement a mesura que avancem, així que ens hem de conscienciar i intentar frenar-ho.


El cyberbullying

Ja hem parlat d'una vessant dels perills que presenta la web al post de les xarxes socials. Ara bé, existeix un fenomen específic que succeeix a Internet, anomenat cyberbullying, que afecta a més persones de les que creiem. Què és, i com ha esdevingut un problema a nivell internacional? 

El cyberbullying és un tipus d'assetjament que té lloc a través de la xarxa. La majoria de les víctimes acostumen a ser menors d'edat ja que són més innocents i no coneixen tots els riscs que comporta compartir fets personals a través d'un medi que pot ser vist i manipulat per molta gent. 

És molt comú que els orígens del cyberbullying es trobin en l'ambient escolar. Un nen que és assatjat a l'escola té moltes possibilitats de patir assetjament a la xarxa. Tanmateix, la víctima pot ser agredida per part de desconeguts al connectar-se a diferents portals. 

Per tant, cal sensibilitzar la joventut sobre aquests fenòmens, i donar eines i informació per tal que millori la seva seguretat. Existeixen associacions i organitzacions que ofereixen ajuda i pretenen prevenir situacions que podrien ser de greus conseqüències.

A continuació mostrem la presentació que sintetitza aquests continguts:

                                 

divendres, 5 d’octubre del 2012

Alfabetització

Avui, lectors, us presentem una reflexió sobre el terme "alfabetització".