dijous, 25 d’octubre del 2012

Creació d'un objecte d'aprenentatge: Activitat JClic - Coneix el món


Fa temps que els professors poden crear objectes d’aprenentatge mitjançant el Clic. Com tot, però, és una eina que ha anat evolucionant al llarg del temps. Hem passat de Clic 3.0 a JClic.

Viatjant enrere en el temps podem recordar els moments en que treballavem amb el Clic 3.0. Deixar els llibres de banda per poder aplicar els coneixements adquirits en un programa informàtic era una experiència força enriquidora i divertida alhora. Per aquest motiu hem decidit crear un objecte d’aprenentatge similar als que treballavem a l’escola.

No sabíem ben bé sobre què fer-ho, per aquesta raó vam decidir investigar entre les activitats JClic ja creades i vam veure que no n’hi havia moltes que tractéssin el tema dels continents del món. Tanmateix, vam decidir fer-ho sobre aquest tema perquè creiem que és important que els nens coneguin el món on viuen.

Cal dir que l’activitat que us presentem ha estat creada des de 0 per nosaltres, cosa que ha suposat un gran esforç per part nostra al no dominar el programa. A continuació us mostrem les característiques de l’activitat i l’enllaç per a que pugueu practicar amb ella:

-Títol: CONEIX EL MÓN
-Nivell educatiu: primària (cicle superior)
-Idioma: català
-Àrea: ciències socials, geografia
-Nom dels autors/es, centre educatiu i localitat: Elena Bernabeu, Laia Carretero, Adriana Raya i Mireia Roca / Universitat Rovira i Virgili, Tarragona.
-Descripció del contingut de les activitats: Coneixes el món on vius? Coneixes els continents que el formen? Les següents activitats t’ajudaran a conèixer diferents característiques sobre els continets que formen el món: Europa, Àsia, Amèrica, Oceania i Antàrtida.


2 comentaris: