dilluns, 22 d’octubre del 2012

El cyberbullying

Ja hem parlat d'una vessant dels perills que presenta la web al post de les xarxes socials. Ara bé, existeix un fenomen específic que succeeix a Internet, anomenat cyberbullying, que afecta a més persones de les que creiem. Què és, i com ha esdevingut un problema a nivell internacional? 

El cyberbullying és un tipus d'assetjament que té lloc a través de la xarxa. La majoria de les víctimes acostumen a ser menors d'edat ja que són més innocents i no coneixen tots els riscs que comporta compartir fets personals a través d'un medi que pot ser vist i manipulat per molta gent. 

És molt comú que els orígens del cyberbullying es trobin en l'ambient escolar. Un nen que és assatjat a l'escola té moltes possibilitats de patir assetjament a la xarxa. Tanmateix, la víctima pot ser agredida per part de desconeguts al connectar-se a diferents portals. 

Per tant, cal sensibilitzar la joventut sobre aquests fenòmens, i donar eines i informació per tal que millori la seva seguretat. Existeixen associacions i organitzacions que ofereixen ajuda i pretenen prevenir situacions que podrien ser de greus conseqüències.

A continuació mostrem la presentació que sintetitza aquests continguts:

                                 

3 comentaris:

  1. Hola, nosaltres també hem intentat incrustar el video i no ens en hem sortit. Com ho podem fer?
    GRÀCIES.

    ResponElimina
  2. Us referiu al vídeo de youtube?
    Si és així aneu a la vostra entrada, cliqueu "editar" i un cop dins la redacció poseu "insereix un vídeo". Aquí seleccioneu l'opció "des de youtube" i només cal que busqueu el vídeo que vulgueu penjar al cercador.

    ResponElimina
  3. He trobat molt interessant aquesta entrada, ja que el tema que és tracta té una gran importància i pot ajudar tant a pares com a infants a saber més sobre el cyberbullyin, quines característiques té i finalment quin procediment hem de realitzar en el cas de troba’ns en una situació.

    ResponElimina